mijn-blogje

Nieuw interieur in een winkel plaatsen 

Als winkel moet je met de tijd meegaan om in staat te zijn te overleven. Dit betekent gebruikmaken van nieuwe kennis waarmee de kans op het realiseren van verkopen toe zal nemen. Daarbij is het ook nooit verkeerd om te zorgen voor wat afwisseling zodat je de aandacht behoudt van mensen die over de vloer komen van je winkelpand.  

Een manier om dit te doen is regelmatig een nieuw interieur in een winkel laten plaatsen. Dit kan zo simpel zijn als het vervangen van de schappen waarin de producten tentoongesteld staan, tot aan het interieur een totale make-over geven. Welke opties je hebt voor het interieur in een winkel en waar je allemaal rekening mee moet houden, vermelden we hier. 

Schappen, signage en verlichting 

Het interieur van een winkel bestaat uit vele verschillende onderdelen. Enkele van de belangrijkste zijn de schappen, signage en verlichting. De schappen zijn natuurlijk de stellages waar de producten die te koop zijn op staan uitgestald. Deze moeten op een slimme en overzichtelijke manier worden ingericht. Signage is tevens een extreem belangrijk on

derdeel van het interieur. Zo kunnen de prijzen van digital signage worden getoond. 

Tegenwoordig wordt steeds vaker digital signage gebruikt. Digitale televisieschermen die door het winkelpand heen hangen en waar promoties en aanbiedingen op te zien zijn. Verlichting is het laatste onderdeel van het winkelinterieur dat we hier bespreken. Hier moet ook goed over nagedacht worden. Producten moeten met de verlichting letterlijk in het beste daglicht gezet worden.  

Winkelinterieur voor meer verkopen 

Bij het inrichten van het interieur van een winkel, moet je niet alle keuzes maken op wat er het mooiste uitziet. In plaats daarvan moet je jezelf focussen op het realiseren van meer verkopen. Bij het plaatsen van de schappen moet je bijvoorbeeld denken aan hoe je hiermee de winkelende mensen langs zoveel mogelijk producten kunt leiden.  

Hoe meer producten zij namelijk onder ogen krijgen, hoe groter de kans is dat zij meerdere aankopen zullen doen. Hetzelfde geldt voor digital signage. Waar komen deze te hangen? En wat ga je op de schermen laten zien? Deze beslissingen moet je maken met in je achterhoofd het realiseren van meer verkopen.