mijn-blogje

Neus speelt een bepalende factoor in uiterlijk

Omdat de neus in het midden van het gezicht aanwezig is, speelt deze een bepalende factor bij het uiterlijk van iemand. Het is ook niet iets dat je even verbergt. De neus is altijd en overal zichtbaar wanneer men naar buiten treed.

Als iemand dus onzeker is of ontevreden is over de neus, kan dit verstrekkende gevolgen hebben. Iemand zijn of haar zelfvertrouwen kan hierdoor flink worden verminderd. De cosmetische ingreep die de stand van de neus kan aanpassen (de neuscorrectie) is dan ook een ingreep die veel gevraagd is. Maar de correctie van de neus is echter wel gecompliceerde ingreep waarbij ook naar de rest van het gelaat gekeken moet worden. Want de neus na de operatie moet natuurlijk nog wel steeds bij de rest van het gezicht passen. Dat is dan ook iets waar een plastisch chirurg (de gene die de operatie uitvoert) rekening mee zal moeten houden.

De omvang van de neus veranderen of imperfecties verwijderen

neusSoms zijn mensen niet tevreden over de omvang van de neus. De neus is dan bijvoorbeeld naar de mening van de persoon te groot of te puntig. Ook komt het voor dat mensen de neusvleugels kleiner wil laten maken. Maar ook is het mogelijk om met een neuscorrectie de imperfecties uit de neus, zoals een bobbel op de neus, weg te werken. Aan alle operaties, ook cosmetische, zitten risico’s verbonden. Wanneer iemand interesse heeft om de neus te laten aanpassen, dan is daar altijd eerst een consult met een plastisch chirurg voor nodig. De chirurg zal altijd de risico’s uitleggen en kijken naar de mogelijke opties.

Tijdens zo’n consult worden er ook foto’s gemaakt en wordt ook naar de wensen van de patiënt geluisterd. De wensen zijn namelijk niet altijd mogelijk. Zo zijn er mensen die hun complete neus zouden willen verbouwen, maar als het medisch niet verantwoord is zal dit doorgaans ook niet worden goedgekeurd. Een neuscorrectie is natuurlijk een operatie, maar deze dient vrijwel altijd uit eigen zak te worden betaald. De zorgverzekering betaald in veel gevallen niet mee aan cosmetische ingrepen. Is er een medische noodzaak, dan ligt dit weer anders.