mijn-blogje

Goedkoop mobiel internet, dan heb je een sim only nodig!

We willen natuurlijk allemaal wel wat geld besparen, zeker als het om kosten gaat die iedere maand weer terugkeren. Het is niet voor niets dat mensen overstappen van energieleverancier of zorgverzekeraar, dit zijn namelijk kosten die iedere maand moeten worden voldaan. Als je daar wat op kunt besparen, dan scheelt dit op jaarbasis al snel enkele honderden euro’s.

Zo is het ook met je mobiele telefoon. Een apparaat dat een steeds grotere rol in ons leven gaat spelen. We willen natuurlijk allemaal een goede smartphone hebben die een beetje snel is. Want niets is zo vervelend als een telefoon die traag is. Maar dat wil heus niet zeggen dat je altijd het laatste nieuwe model nodig hebt. Met een model van 2 – 3 jaar oud kun je vaak ook nog prima uit de voeten. Daarom kun je ervoor kiezen om nog even van je huidige toestel gebruik te blijven maken en te kiezen voor een goedkoper abonnement. Bij sim only providers kun je namelijk vrij eenvoudig een abonnement afsluiten tegen zeer lage kosten. De naam suggereert misschien al wat het is, maar het gaat om een abonnement met alleen een belminuten en internet. Het toestel is niet inbegrepen. Nu kun je via de providers vaak wel een toestel krijgen, maar je bent beter af of je huidige toestel nog even te gebruiken. Dat scheelt weer!

Kies jij voor besparing?

Er zijn natuurlijk altijd mensen die het nieuwste van het nieuwste willen hebben. Zo graag zelfs, dat ze er een lening voor willen afsluiten. De meeste mensen hebben hier geen problemen mee en sluiten gewoon een lening voor af, ook als dit grote gevolgen kan hebben voor andere leningen die je wilt gaan afsluiten. Zoals bijvoorbeeld een hypotheek. Wat je ook besluit, je moet wel realiseren hoeveel geld je aan het uitgeven bent voor een nieuw model. De meeste mensen kijken alleen naar de maandelijkse kosten en denk dat dit het is. Ze vergeten vaak dat je de maandelijkse kosten natuurlijk bij elkaar moet optellen om de totale kosten te weten. De meest voordelige optie die er is, is om een los toestel te kopen (tweedehands is nog voordeliger) en daarbij een sim only af te sluiten.