mijn-blogje

De facelift verminderd rimpels in het gezicht

faceliftHet aller belangrijkste is natuurlijk dat iemand aardig en leuk in de omgang is, maar in deze tijd wordt er ook veel aandacht besteed aan het uiterlijk. Zeker met social media zoals Facebook, Instagram etc. ligt er veel druk op het uiterlijk. Vooral vrouwen willen er altijd op hun best uit zien en aan ieder klein dingetje kan iemand zich storen.

Zeker als vrouwen wat ouder beginnen te worden, komen er natuurlijk onvermijdelijk de rimpels op een bepaald moment naar voren. Vrijwel iedere vrouw krijgt met deze rimpels te maken. Op de televisie zijn veel commercials te vinden over crèmes die zouden helpen om de rimpels te verminderen. Toch overwegen sommige vrouwen een ingreep uit de plastische chirurgie, namelijk de facelift.

Een ingreep zoals de Facelift of de ooglidcorrectie, zijn zeker een mogelijke oplossing om de rimpels te verminderen. Middels een chirurgische ingreep zal een chirurg de huis strakker trekken in het geval van de facelift. Bij een ooglidcorrectie zal enkel het gebied rond de ogen worden aangepakt om zodoende de zogenaamde kraaienpootjes aan te pakken. Deze laatste optie is overigens een stuk minder ingrijpend, maar heeft vaak wel een mooi resultaat omdat de ogen toch een belangrijk onderdeel zijn van het gezicht.

Beide ingrepen zijn natuurlijk wel iets om goed over na te denken. Een chirurgische ingreep is namelijk nooit zonder risico’s, ook niet bij een cosmetische ingreep. Een plastisch chirurg zal vaak eerst een consult willen hebben en kijken naar de wensen en meer vertellen. Zo’n consult is vaak niet gratis, maar wordt wel terugbetaald mocht iemand overgaan tot het uitvoeren van een operatie.